Zonneboilers

Rivusol Aquatel 30T
Rivusol Aquatel 30T

ZONNE-ENERGIE

 

Iedereen kent de zonnecollectoren (PV-cellen) die men her en der op de Nederlandse daken geplaatst ziet. Deze zonnecollectoren worden gebruikt om stroom mee op te wekken. Met deze systemen bespaart u dus op de kosten van elektra.

Misschien niet zo bekend zijn de heatpipes. Ook deze worden doorgaans op het dak geplaatst, maar andere toepassingen zijn ook mogelijk. Heatpipes worden gebruikt om warmte op te wekken. Deze warmte wordt gebruikt om water te verwarmen. Dit warme water kan worden gebruikt om kraanwater te verwarmen en of voor de verwarming van uw huis. Ook uw vaatwasser of wasmachine kunnen op het systeem worden aangesloten. Deze krijgen dan warm water toegevoerd, waardoor de apparaten zelf geen water warm hoeven te maken. Dit scheelt dan weer in uw energierekening. Het is zeer aantrekkelijk om bijvoorbeeld uw zwembad met het systeem te verwarmen. Met deze systemen bespaart u op de kosten van gas. Omdat de kosten van gas bij de meeste mensen de grootste kostenpost op hun energierekening is, bespaart u met een zonneboiler dus doorgaans meer dan met PV-cellen.

 

De vacuumbuizen die in ons systeem worden gebruikt, zijn zeer efficient. Ook met koud winterweer maakt een vacuumbuis-zonnecollector gewoon warmte. Het is nu nog niet mogelijk om over het hele jaar in uw warmte vraag te voorzien. Een duurzame oplossing hiervoor is het gebruiken van een pelletkachel, houtkachel of warmtepomp voor bijstook. Afhankelijk van factoren en situaties is de energiebijdrage verhouding op jaarbasis ongeveer 70% van de heatpipes / 30% van een andere warmtebron.

 

Ons systeem is vrijwel altijd inpasbaar in een bestaande warmwater installatie, de aanwezige ketelvoorzieningen kunnen behouden blijven. Voor de realisatie van een compleet zonneboilersysteem

moet nog wel een opslagvat worden toegevoegd en een besturingsmodule voor het geheel. 

 

De buiscollectoren zijn geschikt voor montage op zowel schuine en vlakke daken en naar wens te koppelen tot de gewenste capaciteit is bereikt. Toepassingen in gevels zijn ook mogelijk. Vooropgesteld is het streven naar een efficiënte installatie die goed georiënteerd moet zijn, compact, makkelijk te onderhouden, enz.

  

IMVES is voor haar zonneboilers dealer van Rivusol zonneboilers.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Rivusol: www.rivusol.com

Onderstaand kunt u de folders van de diverse zonneboilerpakketten bekijken en downloaden.

 

Folder Rivusol Aquatel: zonneboilerpakket geschikt voor warmwatervoorziening

0501_leaflet_aquatel.pdf

Folder Rivusol Radiant: zonneboilerpakket geschikt voor warmwatervoorziening en verwarming

0502_leaflet_radiant.pdf

Folder Rivusol Thermal (Combi): zonneboilerpakket geschikt voor warmwatervoorziening, verwarming en zwembadverwarming

0503_leaflet_thermal_combi.pdf

Folder Rivusol Splash: zonneboilerpakket geschikt voor zwembadverwarming

0504_leaflet_splash.pdf